nl
  • de
  • en
  • fr
  • nl
nl
  • de
  • en
  • fr
  • nl

Boomplantproject Trees For Kenya

op October 14, 2019  in BoomplantprojectDuurzaamheidNatuurOur storyTrees For Kenya

Samen met Trees For Kenya maken we positieve impact.

Wat doet Trees For Kenya precies?

Trees For Kenya is een Keniaanse niet-gouvernementele organisatie die zowel donorbomen plant als beheert met boomkwekerijen. Het unieke zit hem in hun partnerschapsmerk. Ze creëren naadloze samenwerkingsverbanden die hun partnerobjecten op de eerste plaats zetten. Daarin werken ze samen met kwetsbare gemeenschappen, Community Forest Associations en Kenya Forest Service, om aangetaste bossen te identificeren die herbebossing nodig hebben. Op gemeenschapsboerderijen ondersteunen ze boeren om bomen te planten voor brandhout, hout, stikstofbalans, bodemverbetering, fruit, veevoeder en algemene boslandbouwbomen. Bovendien werkt hun organisatie samen met scholen in hun inspanningen voor het planten van bomen. 

We planten een boom voor elk verkocht notitieboek.

Waarom wij hebben gekozen om met Trees For Kenya samen te werken?

Deze organisatie herstelt ecosystemen met een gevarieerde verzameling aan zogenaamd native trees. Dit zijn bomen die van nature voorkomen in de gebieden waarin de bomen geplant worden. Veel boomplantprojecten planten de verkeerde soort boom of slechts één soort boom, wat vervolgens leidt tot een monocultuur die nul positieve impact heeft voor de biodiversiteit in dat gebied. Bovendien gaat het vaak ten koste van de bodem die wordt gebruikt door arme boerenfamilies. Trees for Kenya houdt rekening met verschillende aspecten om dit tegen te gaan.

 

Om er zeker van te zijn dat we met MOYU investeren in het juiste boomplantproject (en in de toekomst: projecten in meervoud!), hebben we een drietal eisen opgesteld:

1. Persoonlijk contact

Founder Roel heeft een jaar in Kenia gewoond en kent de community persoonlijk. De samenwerking ontstond vanuit wederzijds vertrouwen en de gedeelde missie om de natuur te helpen herstellen. Eens in de zoveel tijd gaan we ook langs bij de community om te connecten en te helpen. Vanwege Corona is reizen lastig, dus worden we via foto's en video's op de hoogte gehouden. 

2. De juiste bomen

Zoals hierboven al gezegd: het komt vaak voor dat de verkeerde bomen worden geplant binnen een boomplantproject, of slechts één soort boom, wat leidt tot een toenemende monocultuur en afnemende biodiversiteit. Precies wat we niet willen! Trees For Kenya plant alleen native trees, dus bomen die ook van nature voorkomen in het gebied. Deze bomen hebben een positief effect op de dieren, planten, bodem en algehele biodiversiteit in het gebied.

3. Eerlijk investeren

Per verkocht boekje planten we een boom. Een deel van het bedrag gaat naar het stekje zelf, maar het grootste deel gaat naar het loon van de werknemer. De bomen verschijnen niet zomaar vanzelf in de grond! Daar zitten tijd, energie en arbeid in. Dat wordt helaas nog wel eens vergeten (of het is zogenaamd niet belangrijk), wat dus betekent dat de arbeiders niet of nauwelijks betaald krijgen. Bij Trees For Kenya is dit niet het geval en wordt elke arbeider eerlijk betaald. 

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.


TERUG NAAR BOVEN