Rewritten in Stone.
  • Gratis verzending boven €60,- | Gratis retourneren binnen 60 dagen | Voor 15:00 besteld -> zelfde dag verzonden.

Steenpapier, heh?

Een duurzaam alternatief voor normaal "pulp" papier is steenpapier. Steenpapier is een duurzame ontwikkeling is een boom-vrije papiersoort dat hoofdzakelijk bestaat uit poeder gemalen steen (Calcium Carbonaat). Tijdens de productie van steenpapier worden er geen water en bleekmiddelen gebruikt wat onder andere zorgt voor een zeer lage CO2 uitstoot. Dit in tegenstelling tot de productie van traditioneel houtpulp papier. 

Het gemalen steen, dat als afvalproduct in het proces binnenkomt, wordt vermengd met 20% gerecycled HDPE, een schone kunststof, bestaande uit koolstof en waterstof. Deze mix wordt geëxtrudeerd in een efficiënt proces naar dunne vellen StonePaper. Na het aanbrengen van een toplaag om grafisch te kunnen bedrukken, is het materiaal gereed voor gebruik. 

Het steenpapier van de MOYU is gemaakt van 80% Calcium Carbonaat, 10% plastic, en 10% coating om uit te harden tot papier.

Het steenpapier is ook wat dikker dan normaal papier en scheurbestendig. Elke pagina is uitwisbaar en daardoor tot 500x herschrijfbaar. Omdat het papier waterbestendig is, kunnen de pagina’s ook worden gewist met een natte doek.

Wist je ook dat steenpapier ISO 14001:2004 gecertificeerd is en tevens ROHS, REACH en FDA is. Bovendien heeft steenpapier het C2C-zilver certificaat en het Castor Gaea certificaat van KIWA. Zegt je misschien niks, maar wel leuk om te delen :) 

TERUG NAAR BOVEN