Onze reis begint in Taiwan

Tijdens het mijn-proces in de Taiwanese steengroeven komt steen-restafval vrij in de vorm van kalksteen.🔨 Dit kalksteen wordt verzameld door de Taiwan Lung Meng Advanced Composite Materials Company ⛏️.

Malen van kalksteen

Het kalksteen is belangrijk om calciumcarbonaat uit te winnen. Dit gebeurt door het kalksteen te vermalen tot poeder. Dit steenpoeder wordt vervolgens opgeslagen in een grote container en dient als hoofdingrediënt voor ons uitwisbare steenpapier.

Maken van het steenpapier

Hier vindt de magie plaats! ✨Door HDPE aan het calciumcarbonaat toe te voegen als bindmiddel, kan er uitwisbaar steenpapier van gemaakt worden 🧻.
HDPE zelf is gerecycled plastic en kan na gebruik opnieuw gerecycled worden. Op dit moment is HDPE het milieuvriendelijkste bindmiddel wat we kunnen gebruiken.

Verschepen naar Nederland

Ready to ship! ⛵ Het steenpapier én de Friction pennen worden in grote hoeveelheden per schip naar Nederland vervoerd en verzameld in Almere door onze importeur. Aangezien er meerdere partijen bij de importeur bestellen, wordt er meer steenpapier vervoerd per transport dan alleen onze bestelling. Hierdoor minimaliseren we samen de (negatieve) impact van het verschepen.

Het drukken & binden van de MOYU boekjes 📔

Tijd om de boekjes tot leven te wekken. Wij hebben gekozen voor drukkerij de Bij in Amsterdam, omdat zij één van de duurzaamste drukkerijen is in Nederland. Hier worden de boekjes gedrukt en vervolgens vervoerd naar onze binderij van Wijk in Utrecht.

Klaar voor verzending 📦

De boekjes zijn klaar voor gebruik! We slaan ze op in ons distributiecentrum Studiebijdehand in Zuidland. Zodra jij een bestelling plaatst, wordt vanuit daar jouw MOYU boekje verstuurd en ontvang jij binnen 2 werkdagen je bestelling :-)

Het recycle proces ♻️

Aan alles komt een eind. Of toch niet! We doen er alles aan om onze producten zo goed mogelijk te recyclen. Cradle to Cradle recycling (met zilver certificaat) is mogelijk in Azië, maar nog niet in Nederland of elders in West-Europa. Het terugbrengen van het steenpapier naar de fabriek in Taiwan heeft helaas een grote impact op het milieu. Daarom kiezen we ervoor het steenpapier in Nederland te houden. Gelukkig zijn verschillende partijen druk bezig om een steenpapier fabriek in West-Europa op te zetten, zodat we met minimale impact het steenpapier kunnen recyclen.

Een nieuwe kans 🙏

Tot die tijd bieden wij aan om je boekje (kosteloos) terug te nemen na gebruik, zodat wij de verantwoordelijkheid op ons nemen om de boekjes te recyclen of een tweede leven te geven in samenwerking met goede doelen.
Mocht je boekje toch onverhoopt bij het plastic of papier belanden, dan zal het uiteindelijk bij het plastic gesorteerd worden en zodanig worden verwerkt. Bij verbranding komen er geen giftige dampen vrij en het calciumcarbonaat werkt zelfs neutraliserend op andere giftige stoffen in de oven.

Duurzamer kan altijd 💚

We zijn ons ervan bewust dat het product en onze productieketen altijd duurzamer kunnen. Denk maar aan het transportproces vanuit Taiwan, het plastic dat in de pennen zit en de nog niet gesloten recycle keten in Nederland. Daarom zijn wij altijd op zoek naar duurzamere oplossingen en wij staan dan ook open voor alle ideeën en initiatieven die ons product een beetje duurzamer maken!

Heb je een vraag, (duurzaam) idee of feedback voor ons? Houden we van! 🙌
Mail naar: hello@moyu.rocks

TERUG NAAR BOVEN
x