nl
  • de
  • en
  • fr
  • nl
nl
  • de
  • en
  • fr
  • nl

Stap 1 - Verzamelen van steen-restafval op centrale locatie

Onze reis begint in Taiwan. Steen-restafval in de vorm van kalksteen komt vrij tijdens het mijn-proces in de steengroeven en wordt verzameld door de Taiwan Lung Meng Advanced Composite Materials Company.

Stap 2 - Malen van kalksteen

Dit kalksteen is belangrijk om calciumcarbonaat uit te winnen. Dit gebeurt door het kalksteen te vermalen tot poeder. Dit steenpoeder wordt dan opgeslagen in een grote container en zal dienen als hoofdingrediënt voor ons uitwisbare steenpapier.

Stap 3 - Maken van het steenpapier

Hier vindt de magie plaats :-) Door HDPE aan het calciumcarbonaat te voegen als bindmiddel, kan er uitwisbaar steenpapier van gemaakt worden. HDPE zelf is gerecycled plastic en kan na gebruik opnieuw gerecycled worden. Op dit moment is HDPE het milieuvriendelijkste plastic wat we kunnen gebruiken.

Stap 4 - Verschepen naar Nederland

Ready to ship! Dit steenpapier én de Friction pennen worden in grote hoeveelheden per schip naar Nederland vervoerd en verzameld in Almere door onze importeur. Doordat er meerdere partijen bij de importeur bestellen wordt er meer vervoerd per transport, hierdoor minimaliseren we samen de impact van het verschepen.

Stap 5 - Het drukken & binden van de boekjes

Tijd om de boekjes tot leven te wekken. Wij hebben gekozen voor drukkerij de Bij in Amsterdam, omdat zij één van de duurzaamste drukkerijen is in Nederland. Hier worden de boekjes gedrukt en vervolgens vervoerd naar onze binderij van Wijk in Utrecht.

Stap 6 - Het verzenden naar de klant

De boekjes zijn klaar voor gebruik! We slaan ze op in ons distributiecentrum Studiebijdehand in Zuidland. Zodra jij een bestelling plaatst, wordt vanuit daar jouw MOYU verstuurd en ontvang jij binnen 2 werkdagen je bestelling :-)

Stap 7 - Het recycle proces

Aan alles komt een eind. Of toch niet! We doen er alles aan om onze producten zo goed mogelijk te recyclen. Op dit moment is het mogelijk om het steenpapier Cradle to Cradle (zilver certificaat) te recyclen in Taiwan. Het probleem hier is dat het terugbrengen van onze boekjes naar Taiwan veel negatieve impact heeft op het milieu. Daarom kiezen we ervoor de boekjes voorlopig hier te houden. Er wordt door verschillende partijen hard gewerkt aan het bouwen van een steenpapier fabriek in West Europa.

Wij nemen de verantwoordelijkheid op ons om de boekjes te recyclen of een tweede leven geven in samenwerking met goede doelen. Mocht je boekje toch onverhoopt bij het plastic of papier belanden, dan zal het uiteindelijk bij het plastic gesorteerd worden en zodanig worden verwerkt. Bij verbranding komen er geen giftige dampen vrij en het calciumcarbonaat werkt zelfs neutraliserend op andere giftige stoffen in de oven.

Duurzamer kan altijd

We zijn ons ervan bewust dat het product en onze productieketen altijd duurzamer kunnen. Denk maar aan het transportproces vanuit Taiwan, het plastic dat in de pennen zit en de nog niet gesloten recycle keten in Nederland. Wij zijn daarom altijd op zoek naar duurzamere oplossingen en wij staan dan ook open voor alle ideeën en initiatieven die ons product een beetje duurzamer maken!

Heb jij ideeën? Mail naar paul@moyu.rocks en we komen zo snel mogelijk bij je terug!

Benieuwd naar onze uitwisbare notitieboeken?

TERUG NAAR BOVEN