• 60 Dagen retourgarantie | 1665 bomen🌳 geplant
    Gratis MOYU Smart Shoppinglist bij iedere aankoop!

Wij zijn Roel en Paul, en zijn ons bedrijf begonnen met de ambitie om papierverspilling tegen te gaan om zo bossen en hun unieke ecosystemen te redden. Ons doel is om een ​​oplossing te bieden die zowel het vervuilende productieproces van normaal papier vermijdt en een product creëert dat herbruikbaar en circulair is. Hiermee verminderen we het afval aan zowel het begin van de keten als aan het einde. Daarnaast is ons productieproces een stuk duurzamer en met minder CO2 uitstoot dan bij gewoon papier. 


Onze ambitie is om een klimaat positief product te creëren waardoor je zonder schuldgevoel zoveel notities kunt maken als je wil. We bieden alle voordelen van een notitieboek, zonder impact op het milieu. Hiermee dragen we bij aan een lagere persoonlijke footprint of aan je duurzame bedrijfsdoelstellingen. 

Hoe werkt het?

Steenpapier, de duurzame oplossing voor papier

StonePaper is een duurzaam en circulair alternatief voor papier, en daarmee goed voor onze aarde. Dit hoogwaardige papier bestaat hoofdzakelijk uit tot poeder gemalen steen (Calcium Carbonaat) en is daarmee boom-vrij. Er wordt geen water en bleekmiddel gebruikt tijdens de productie, in tegenstelling tot de productie van traditioneel papier. StonePaper is ISO 14001:2004 gecertificeerd en tevens ROHS, REACH en FDA. Bovendien heeft StonePaper het C2C-zilver certificaat en het Castor Gaea certificaat van KIWA.

De gemalen steen die wordt gebruikt voor de MOYU is een afvalproduct. Het steengruis wordt vermengd met 20% gerecycled HDPE, een schone kunststof, bestaande uit koolstof en waterstof. Deze mix wordt geëxtrudeerd in een efficiënt proces naar dunne vellen StonePaper. Na het aanbrengen van een toplaag om grafisch te kunnen bedrukken, is het materiaal gereed voor gebruik. In het productieproces worden geen  chemische elementen verbruikt, geen water en nauwelijks energie. Daardoor heeft het een zeer lage CO2 uitstoot.

Door 1.000 KG gewoon papier te vervangen door steenpapier:

  • kunnen 18 bomen blijven staan en een bijdrage leven aan de biodiversiteit van de aarde
  • wordt er 2700 liter water bespaard
  • wordt het gebruik van chemicaliën of bleekmiddelen voorkomen 

Het mooie aan Moyu is dat de pagina’s uitwisbaar en daardoor herbruikbaar zijn. Elke pagina kan tot 500 keer worden herschreven. Omdat het papier waterbestendig is, kunnen de pagina’s worden gewist met een natte doek, net zoals met de gum die op de pen zit.

Bomen planten in plaats van kappen

Samen met MOYU plant Trees for Kenya een boom voor elk verkocht notitieboek. MOYU besloot samen te werken met Trees for Kenya omdat zij ecosystemen herstellen met een gevarieerde verzameling bomen.

Trees for Kenya is een Keniaanse NGO die bomen plant en boomkwekerijen beheert.  Door samen te werken met gemeenschappen als Community Forest Associations en Kenya Forest Service, identificeert Trees for Kenya aangetaste bosgebieden die herbebossing nodig hebben.

Op gemeentelijke boerderijen ondersteunen ze boeren om bomen te planten voor brandhout, stikstofbalans, bodemverbetering, fruit, voedergewassen en algemene boslandbouw-bomen. Bovendien werkt Trees for Kenya samen met scholen in hun boomplant-activiteiten en houden ze rekening met arme boerenfamilies. Voor grotere partners bieden ze de mogelijkheid om uw CO2-voetafdruk te compenseren door herbebossing en boslandbouw te ondersteunen in Afrika.

Wil je meer weten over MOYU?

Neem dan contact met ons. We vertellen je graag meer!

TERUG NAAR BOVEN