fr
  • de
  • en
  • fr
  • nl
fr
  • de
  • en
  • fr
  • nl

Dennis Storm en MOYU hebben de handen ineen geslagen en samen een inspirerende, driedelige serie aan boekjes uitgebracht. Gemaakt met liefde voor de natuur – zoals je van ons gewend bent – en met het minimalistische gedachtegoed als uitgangspunt voor alle drie de boekjes. Ontdek wat een minimalistische leefstijl voor jou persoonlijk kan betekenen en creëer meer ruimte, tijd en aandacht voor de dingen die er écht toe doen in jouw leven.

12 mois: minimalisme | Dennis Storm x MOYU | Classeur à anneaux A5

29,95
29,95

Le cahier | Dennis Storm x MOYU | Classeur à anneaux A5

26,95
26,95

Le planificateur de semaine | Dennis Storm x MOYU | Classeur à anneaux A5

29,95

Le pack minimaliste | Dennis Storm x MOYU | Classeur à anneaux A5

91,8574,95

12 Maanden: Minimalisme - Leer in twaalf maanden tijd hoe je minimalistischer kunt leven met dit praktische werkboek vol inspirerende opdrachten.

Dit werkboek bevat twaalf opdrachten die je uitdagen op het gebied van minimalistisch leven. Elke maand doe je een nieuwe opdracht die je laat ervaren hoe makkelijk, inspirerend en vooral hoe leuk minimalistisch(er) leven is...

The Notebook - Houd overzicht in al je notities met dit uitwisbare en multifunctionele notitieboekje.

Dit notitieboekje bevat alles wat je nodig hebt: een week planner, een to do list en genoeg ruimte voor notities, berekeningen, tekeningen en bullet journaling. Het papier is iets dunner dan de boekjes uit onze andere collecties. Het design past bij het minimalistische gedachtegoed en uiteraard zijn ook de pagina’s in dit boekje minimaal 500 keer uitwisbaar (en dus herschrijfbaar!).

The Week Planner - Plan dagen, weken, maanden of zelfs het hele jaar vooruit met deze speciale uitwisbare Week Planner.

Met deze Week Planner kun je jouw dagen precies zo plannen als jij het wilt. Gaat een afspraak niet door? Wis ‘m uit! Wil je op een andere manier je week indelen? Wis je week uit en begin gewoon opnieuw! Zit het jaar er op en wil je weer een nieuwe start maken? Wis alles uit en start met een schone lei. Jaar in jaar uit.

De Minimalist Bundel - Dit is dé bundel voor iedereen die minimalistischer wilt (leren) leven en meer ruimte wilt creëren voor de dingen die er echt toe doen in het leven. Deze bundel bevat alle drie de boekjes: The Notebook, The Week Planner en 12 Maanden: Minimalisme (ook in het Engels verkrijgbaar).

Met deze bundel investeer je in duurzaam en minimalistisch leven:

• Oefen dagelijks met minimalistisch(er) leven dankzij het inspirerende werkboek en ontdek wat minimalisme voor jou persoonlijk kan betekenen
• Plan je weken zo in dat je tijd hebt voor de belangrijkste dingen in jouw leven
• Werk in één uitwisbaar notitieboekje dat je keer op keer kunt gebruiken en bespaar zo geld, papier en chaos

Meer met minder

Minimalisme omvat een bewuste levensstijl waarbij je afstand neemt van datgene wat je niet echt nodig hebt (van spullen die je niet gebruikt tot een vriendschap die energie opslokt), zodat je meer ruimte, energie en aandacht kunt hebben voor de dingen die er echt toe doen in het leven – geluk, liefde en vrijheid. Ontspullen is een goed begin, maar zeker niet het einde. Hoe meer je nee leert zeggen tegen overdaad, consumentisme en dingen die je teveel energie kosten, hoe meer voldoening je uit je leven zult halen.

Wat maakt deze boekjes zo speciaal?

Deze drie bijzondere boekjes zijn gemaakt met liefde voor de natuur. In vergelijking met boekjes geproduceerd van regulier papier, bespaar je namelijk een hoop!

☁️ 67% minder CO2 uitstoot
💧 Geen water nodig
🌳 Geen bomen gekapt
⚡ 85% minder energie verbruikt
💰 Bespaar geld dankzij het uitwisbare effect

Naast dat we bomenkap tegengaan met deze boekjes van steenpapier, investeren we ook actief in het creëren van nieuwe natuur. Per aankoop planten we namelijk een boom in samenwerking met onze partner Trees For Kenya. Daarnaast zijn deze Dennis Storm x MOYU boekjes verbonden aan de non-profit organisatie Club Kakatua. Zij lanceert en ondersteunt wereldwijd projecten die de gezondheid van Moeder Natuur verbeteren.

Over Dennis Storm

Dennis Storm reisde van 2006 tot en met 2016 de wereld over voor zijn werk als programmamaker en presentator van verschillende reisseries. Hij is een groot liefhebber van architectuur en minimalisme en schrijft voor Uitgeverij Spectrum over de schoonheid van deze onderwerpen en wat ze voor ons kunnen betekenen bij het omarmen van een groene toekomst. Deze boeken heeft Dennis Storm nog meer op zijn naam staan:

Si le bon sens était roi

15,99
15,99

Débarrassez-vous d'elle

14,99
14,99

Dennis Storm X MOYU

Dennis Storm en MOYU hebben elkaar gevonden in een gedeelde missie: laten we meer aandacht hebben voor de dingen die er toe doen. Onze familie, onze vrienden, maar ook de natuur en onze leefomgeving. Waar MOYU meer bezig is met duurzaamheid, focust Dennis meer op een minimalistische leefstijl. De combinatie van die twee versterken elkaar enorm en zo ontstond het idee om een reeks aan boekjes te ontwikkelen. We vertellen je hieronder meer over het ontstaan van deze samenwerking, het probleem dat we willen oplossen en de boodschap die we willen meegeven.

Het probleem van de papierindustrie
We staan aan de vooravond van een grote klimaatramp. Aan informatie hierover of over wat we zouden moeten doen (of laten) geen gebrek. Iedereen wéét dat het anders moet, of het nu gaat om het verminderen van grootschalige CO2 uitstoot door bedrijven of het verkleinen van onze eigen individuele footprint. Als we doorgaan op dit tempo, bereikt onze planeet haar limiet rond het jaar 2050. De aarde zoals we haar nu nog kennen en gekend hebben, bestaat dan niet meer.

Als we inzoomen op de papierindustrie, dan zijn de cijfers schrikbarend hoog: maar liefst 40% van de bomenkap wordt gebruikt voor de papierindustrie. Haar jaarlijkse mondiale CO2 uitstoot ligt op ruim 7%. Ter vergelijking: dat is 3 keer zoveel als de CO2 uitstoot van de luchtvaartindustrie! In de papierindustrie alleen al is dus enorm veel winst te behalen.

Het roer moet om
Weten is één ding. Hoe gaan we van weten naar doen? En dan niet voor één dag of één week, maar een heel leven lang?

De Dennis Storm x MOYU boekjes maken dit makkelijker voor je. Ze zijn tot stand gekomen vanuit de wens om mensen praktische handvatten te geven voor het creëren van een minimalistische en duurzame leefstijl. Minimalisme en duurzaamheid gaan immers hand in hand: minder poespas en spullen in ons leven betekent automatisch dat de natuur daar ook van profiteert. Consumeer daarnaast minder en als je wel iets koopt, koop dan bewust. Als we allemaal minimalistischer zouden leven, zouden overconsumptie en vervuiling van de planeet automatisch sterk verminderen.

De Dennis Storm x MOYU boekjes zijn gemaakt van duurzaam steenpapier (zonder water en bomen te gebruiken), ze gaan jarenlang mee en zijn enorm handig in het dagelijks leven. Dennis: “Iedereen heeft een notitieboek en agenda nodig. En naast deze twee klassiekers hebben we ook een boek ontwikkeld waarin we goed de gedachtegang die zowel MOYU als mij drijft overbrengen. En dan een keer geen puur leesboek, maar een werkboek.”

Alle drie de boekjes zijn steeds weer opnieuw te gebruiken dankzij de uitwisbare functie: de speciale inkt in de bijgeleverde MOYU pen droogt volledig op in het steenpapier, maar is met een vochtig doekje in één veeg weer uit te wissen. En dat tot wel 500 keer.

Het ultieme doel?
Dennis: “Save the fucking planet! Dat is erg hoog gegrepen, maar stel dat we bescheiden inzetten op pak ‘m beet 10.000 mensen die vanaf nu nooit meer een nieuw notitieboek of agenda hoeven te kopen. Wellicht geen goed model om bakken met geld mee te verdienen, maar daar gaat het ook niet meer om in de wereld waar wij naartoe werken.”

Roel voegt toe: “Ik denk dat mensen vaak bang zijn dat ze iets moeten inleveren als ze duurzamere keuzes willen maken, maar eigenlijk is het tegenovergestelde waar. Juist door minder en bewuster te kopen en leven, creëer je meer ruimte voor de dingen die er écht toe doen in je leven. En hoe mooi zou het zijn als steeds meer mensen dat gaan ervaren voor zichzelf?”

Steenpapier als oplossing
Gaat steenpapier de wereld redden? Nee. Het is echter wel een belangrijk middel om essentiële delen van onze planeet te beschermen en verdere bomenkap te beperken. Roel: “Om heel eerlijk te zijn besef ik ook dat de wereld niet gered is als iedereen op steenpapier schrijft. Het is voor mij een instrument en een goed voorbeeld van een oplossing voor papierverspilling waar veel mensen nog niet vanaf weten.” Ook Dennis was in eerste instantie niet op de hoogte van steenpapier. “Ik had er nog nooit van gehoord, maar het sprak mij gelijk aan en daar schrok ik eigenlijk wel van. Mijn liefde voor papier en daarop tekenen en schetsen met potlood of pen had eigenlijk nooit eerder concurrentie gehad, geen computer of smartphone kan er tegenop. Nu voelde ik echter ineens belangstelling voor iets anders. En dan vooral voor de mogelijkheden die het biedt, zoals iets maken dat een leven lang mee kan.” Juist de combinatie tussen het minimalistische gedachtegoed en de mogelijkheden van steenpapier maakt dat deze samenwerking tussen Dennis en MOYU logischerwijze tot stand kwam Dennis: “Vult elkaar toch goed aan. Het minimalistische gedachtegoed en (werk)boeken die in tegenstelling tot alle andere in haar soort niet na een jaar – of eerder – weggegooid hoeven te worden.”

Samen voor een gezonde wereld
Iedereen kan op zijn of haar eigen manier een groen steentje bijdragen aan de wereld. Een wereld waar mens, dier en natuur in balans met elkaar leven. Mét elkaar – niet tegen elkaar. Leven vanuit het minimalistische gedachtegoed is een grote stap in de goede richting om duurzame en gezonde(re) keuzes te maken voor niet alleen onszelf, maar voor de hele planeet.

12 mois: minimalisme | Dennis Storm x MOYU | Classeur à anneaux A5

29,95
29,95

Le cahier | Dennis Storm x MOYU | Classeur à anneaux A5

26,95
26,95

Le planificateur de semaine | Dennis Storm x MOYU | Classeur à anneaux A5

29,95

Le pack minimaliste | Dennis Storm x MOYU | Classeur à anneaux A5

91,8574,95
RETOUR AU SOMMET