De 4 beste gratis scan apps voor het digitaliseren van je notities.

en April 28, 2020  in GebruikProduct

Gratis scan apps zijn er in vele soorten maten. Er zijn oneindig veel scan apps die je kunt inzetten voor het digitaliseren van je notities. Eerder schreven we al meer over de voordelen van het schrijven en het digitaliseren van notities. Toch is het bijna onmogelijk om het digitale tijdperk te vermijden. Hieronder hebben we de 4 beste gratis scan apps uitgelicht voor IOS en Android.


App

Android | (1-5)

Apple | (1-5)

Adobe Scan

4.7

4.7

Microsoft Office Lens

4.8

4.5

Genius Scan

4.7

4.7

Scanbot

4.2

4.6


Adobe Scan

Adobe Scan heeft een app ontwikkeld voor het scannen van documenten en is een van onze grote favorieten. Tijdens het scannen zoekt de app naar een document. Mocht deze gevonden zijn, dan wordt de scan automatisch gemaakt. Ook heb je de mogelijkheid om handmatig de scan te maken.


Na het maken van de scan worden de afmetingen automatisch bijgesneden. Uiteraard kun je op het einde ook nog handmatig bijsnijden en draaien.


Na het scannen ben je in staat om het geheel op te slaan als PDF. De app zal de tekst ook automatisch herkennen en met behulp van Acrobat ben je zelfs in staat om het document te bewerken. De scans kun je openen via Adobe Document Cloud. Adobe Scan beschikt ook over de OCR functionaliteit waarmee geschreven teksten automatisch worden gedigitaliseerd.

Adobe Scan
Afbeelding 1: een simpel visueel beeld van het scannen met Adobe Scan.

 

 

Microsoft Office Lens

Een andere kanjer op het gebied van scan apps is Microsoft Office Lens. Een ding is zeker: gebruiksvriendelijker gaat het niet worden.  

Afbeelding 2: start, scan en save. In drie afbeeldingen is te zien dat je in no-time in staat bent om scans te maken en op te slaan in jouw gewenste bestand.
 

Microsoft Office Lens herkent direct of er een document beschikbaar is om te scannen. Net als bij Adobe Scan is het ook mogelijk om de pagina handmatig te scannen. Na het scannen kun je de pagina nog bijsnijden en draaien. Je zou zelfs meerdere pagina’s kunnen toevoegen of een extra notitie erop kunnen schrijven.

Het grote voordeel van Microsoft Office Lens is de flexibiliteit. Met talloze integraties van andere Office producten (OneNote, Word, OneDrive, Powerpoint) kun je de scan direct exporteren. 

 

 

Genius Scan

Zoals het woord zegt: GENIUS. Scan onderweg je papieren documenten en exporteer deze als PDF-bestanden met meerdere pagina's.

De scannerapp herkent automatisch de afbeelding en snijdt de afbeelding ook automatisch bij. Op deze snelle manier ben je in staat om in no-time een hoop pagina’s te scannen. Zo houd je structuur!

Door slim te scannen is het ook mogelijk om schaduwen met oneffenheden te verwijderen, filters toe te passen (zoals zwart-wit, foto’s) en een batch te scannen.


Zelfs tekstherkenning is een van de opties van de Genius Scan. Om het maximale eruit te halen zijn items als tekstherkenning, contactpersonen aanmaken en back-ups eenmalig aan te schaffen voor een tarief tussen de €2-25 euro. 

Genius Scan

Afbeelding 3: een visuele indruk van de frisse app Genius Scan. Scanbot

De Scanbot doet gewoon wat het moet doen. Net zoals de Genius Scan heeft de Scanbot mogelijkheden tot extra premium features. De scanbot heeft een iets lagere rating dan de andere apps. Dit zou te maken kunnen hebben met de gebruiksvriendelijkheid van de app en het overzicht van de galerij waar de afbeeldingen in staan.

Al met al zijn er enorm veel mogelijkheden en integraties mogelijk met cloud partijen als Evernote, Google Drive, Dropbox, Slack en nog veel meer.

 

Afbeelding 4: Een voorbeeld van de scan app Scanbot.


Conclusie

In de overspoelde zee aan duizenden scan apps zijn dit de 4 scan apps die het hoogste gewaardeerd worden en het meest betrouwbaar worden ondervonden in de markt. Zoals de ratings al aangeven, is Microsoft Office Lens de absolute aanrader onder Android gebruikers. Voor Apple liefhebbers voldoet een Adobe Scan en Genius Scan waarschijnlijk meer dan genoeg. Ook is het goed om te weten dat premium features tot de mogelijkheden behoren wanneer je de scan app echt intensief wilt gebruiken.

Scannen moet snel en makkelijk gaan, zodat het geen lastige opgave wordt. Geen gezeur met opslaan. En geen gezeur met scannen. Wat ons betreft de beste 4 gratis scan apps die aan deze eisen voldoen. Succes!


1 comentario
por Albert de Booij en September 14, 2020

Leuke tips
Thnx!!
Albert


DEJA UN COMENTARIO

Los comentarios deben ser aprobados antes de aparecer


VOLVER ARRIBA
x