nl
 • de
 • en
 • fr
 • nl
nl
 • de
 • en
 • fr
 • nl

Waarom zou je wel of niet voor MOYU kiezen?

op November 18, 2020

Take aways van dit artikel: 

 • MOYU notitieboekjes van steenpapier zijn erg duurzaam, dus je kunt zonder schuldgevoel blijven schrijven met de hand. De bomen blijven gespaard.
 • Wij zijn een start-up en staan nog voor veel uitdagingen. Het kan altijd duurzamer, daar zijn wij ons bewust van. Niet alles aan onze producten is al zo duurzaam mogelijk, maar we blijven ze voortdurend ontwikkelen.
 • Voor linkshandigen is het lastiger om onze boekjes te gebruiken. De inkt moet namelijk een paar seconden drogen en het kan dus zijn dat je de inkt uitveegt.

Ons product is nog redelijk nieuw op de markt, vooral in Nederland. Daarom is het logisch dat veel mensen wat huiverig zijn. Werkt het wel echt? Schrijft het wel fijn? Is het wel echt zo duurzaam? Allemaal begrijpelijke vragen. Vragen die wij ook stelden voordat we echt bekend werden met steenpapier. We begrijpen dus dat het een hele afweging kan zijn om wel of niet voor een duurzaam MOYU notitieboekje te gaan.

Natuurlijk zijn er zowel voor- als nadelen en dus redenen om wel een notitieboekje van steenpapier te kopen en redenen om het niet te doen. Om je te helpen bij het maken van jouw keuze gaan we de redenen voor en tegen samen op een rijtje zetten. Want wij willen ook dat jij je er goed bij voelt wanneer je een MOYU boekje aanschaft! ;)

MOYU duurzaam notitieboek


Waarom zou je geen MOYU boekje kopen?

1. De aanschaf is duurder dan dat van een papieren notebook.

Een ringband boekje kost bijna 27 euro en een premium A5 boekje bijna 37 euro. Terwijl je voor een papieren notebook misschien maar een paar euro betaalt.


2. Er zit nog steeds plastic in verwerkt.

In het productieproces van steenpapier wordt wel plastic gebruikt. Gemalen steen wordt gemengd met gerecyclede HDPE, een schone kunststof. Het steenpapier bestaat dus voor 80% uit Calcium Carbonaat en voor 20 % uit plastic. Het plastic dat wij gebruiken blijft wel binnen de MOYU keten en wordt dus herbruikt.


3. Je bent linkshandig.

Voor linkshandigen kan het wat lastiger zijn om in een notitieboekje van steenpapier te schrijven. De inkt heeft namelijk een paar seconden nodig om te drogen en kan dus uitgeveegd worden als je er met je hand overheen gaat.
Onze ervaring leert dat het voor de één geen probleem is, en voor de ander wel. Daarom adviseren wij om het boekje te proberen, zodat je het zelf kunt ervaren. Ben je niet tevreden? Dan krijg je gewoon je geld terug! (Tot 60 dagen na aankoop).

MOYU Steenpapier notitieboek

Waarom zou je wel een MOYU boekje kopen?

1. De boekjes zijn erg duurzaam.

Met één MOYU boekje kun je minstens 5 jaar vooruit. Het is dus een investering voor de lange termijn die je snel hebt terugverdiend. Dat maakt de prijs van onze duurzame notitieboekjes toch ineens wat aantrekkelijker ;)


2. Papierloos werken, maar wel met de hand schrijven.

Met de hand schrijven is fijn om te doen en heeft ook psychische voordelen, zoals het beter onthouden van dingen die je opschrijft. Het is toch super als je dat kan blijven doen, maar dan papierloos? Het scheelt een hoop rommel op je bureau en in huis en je redt er bomen mee!


3. Het professionele uiterlijk van de boekjes.

Als je met een MOYU boekje rondloopt, ziet dat er professioneel en chique uit. Onze duurzame notitieboekjes zijn voorzien van een mooi design, zowel van buiten als van binnen, of je nou van een simpele kaft houdt of een mooie afbeelding. Er is veel keuze en nieuwe designs zijn ook onderweg :)


3. Meer overzicht in je taken, notities en werk.

In een MOYU boekje kun je al je notities kwijt die je vervolgens weer kunt wissen. Hierdoor behoudt je véél meer overzicht. Onze klanten geven aan dat het overstappen op een MOYU boekje veel meer rust en overzicht geeft in alle to-do's, taken en notities.

4. Goed voor de natuur.

Je wilt een groen steentje bijdragen aan de wereld. We weten allemaal dat we onze keuzes en gedrag moeten veranderen. Dat begint met kleine stapjes. MOYU is zo'n stapje, op weg naar minder ontbossing en papierverspilling.


Ga jij een duurzaam MOYU boekje van steenpapier uitproberen?

1 reacties
door {{ author }} Rob op March 19, 2021

Goedemorgen,

Ik lees: “Een ringband boekje kost bijna 27 euro en een premium A5 boekje bijna 37 euro. Terwijl je voor een papieren notebook misschien maar een paar euro betaald.”

Betaalt moet met een t.

Overigens heb ik, als linkshandige, ook een notebook van Moyu. Het is even wennen, maar ik ga er zeker schik van hebben.

Groet,
Rob F.


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.


TERUG NAAR BOVEN