nl
  • de
  • en
  • fr
  • nl
nl
  • de
  • en
  • fr
  • nl

Waarom MOYU mijn hart heeft gestolen.

op February 20, 2020  in Review

Help, structuur!

Dit is nou echt een gevalletje je steentje bijdragen. Nu ik al aardig wat papieren notitieboekjes heb volgeklad, getekend en versleten, ben ik op zoek gegaan naar een duurzaam alternatief. Ik ben geswitcht van papieren naar een digitale agenda en ik merk dat ik deze stap met een notitieboekje lastiger vind. Als ik schrijf, denk ik al meer na over hetgeen wat ik schrijf dan wanneer ik het typ. Het geeft me focus. Ook ben ik iemand die schrijven leuk vind en graag wil dat het er mooi uitziet. Dus als ik zinnen door kras, oogt de bladzijde slordig en begin ik liever netjes op de volgende. Hoe zonde van het papier! Ik ben lichtelijk chaotisch en ik streef daarom denk ik juist naar netheid en overzicht in mijn notities. Duidelijk tijd om te zoeken naar een oplossing, want papier verspillen is in strijd met het beeld dat ik heb over mijn bijdrage aan duurzaamheid.

 

Steenpapier?!

Na wat research naar verschillende notitieboekjes en een mislukte poging om alleen een app te gebruiken, vond ik Moyu. Ik was meteen geboeid door hun gebruik van steenpapier, dit kende ik nog niet. Nieuwsgierig als ik ben, heb ik hun blogs gelezen en gezien wat voor verschil je maakt als je steenpapier in plaats van normaal papier gebruikt. Qua papierverspilling ben ik me ervan bewust zo min mogelijk te printen en dat soort dingen. Papier wordt gemaakt van hout, van de bomen die we kappen terwijl we bomen juist zo hard nodig hebben in ons ecosysteem. Toen ik las dat één boekje al veel positieve impact heeft op de aarde had ik mijn keuze gemaakt. Alleen dan nog het kiezen van de cover, de Misty Mountain of de Sparkly Red...

 

Functioneel.

Mijn Moyu gebruik ik voornamelijk voor werk. Hierin schrijf ik mijn ideeën op, vink ik mijn taken af en houd ik overzicht in mijn to do's. Van jongs af aan vind ik het heerlijk om te tekenen, zo houd ik mijn aandacht erbij. Om daarna mijn notities zonder bloemetjes door te lezen of naar collega's te sturen, gum ik de doodles gemakkelijk even weg. De bullet journal pagina's zijn daarom ook mijn favoriet. Iets uitleggen of uitgelegd krijgen aan de hand van een tekening, maakt dit de creatieve omgeving waarin ik werk een stuk eenvoudiger.


Het is dus een dikke plus dat het boekje uitwisbaar is. Als ik een pagina digitaal heb bewaard, maak ik het met een nat doekje in één keer weer schoon. Kleine aanpassingen doe ik met de gum op de achterkant van de pen. Wanneer ik een fout maak, geeft dat ook niets. Ik gum het uit, pas het aan en bewaar mijn notities vervolgens in mijn mapje op mijn computer door een foto van de bladzijde te maken. Zo kan ik er altijd bij en kan ik de pagina opnieuw gebruiken waardoor ik het aantal gebruikte bladzijden verminder. Dat is een stuk duurzamer dan mijn vorige notitieboekjes.

 

Chaos = weg.

Om de wirwar van mijn gedachten en verschillende taken te structuren, maak ik volop gebruik van de to do lijst. Ik vind het fijn een taak fysiek af te kunnen vinken. Door de afgevinkte taken op het einde van de dag weg te gummen, sluit ik de tabbladen in mijn hoofd. Zo is mijn hoofd weer 'leeg' als de werkdag eindigt en de avond begint. De dag erna schrijf ik er weer wat to do's bij zonder daar extra bladzijden voor te gebruiken of eventueel afgeleid te worden door vorige taken. Zo houd ik elke dag m'n koppie erbij.

 

Het fijne aan schrijven in een Moyu is dat het boekje open blijft liggen. Het vouwt zichzelf niet automatisch dicht. Handig, want de inkt heeft ook een aantal seconden nodig om te drogen. Het verschil met schrijven op normaal papier is voelbaar, het is een iets andere manier van schrijven maar je went er snel aan. De bladzijden zijn dikker en het schrijven op steenpapier voelt soepeler en lichter aan, je 'glijdt' er als het ware met je pen overheen.

 

Kortom..

Ik ben blij met de keuze die ik heb gemaakt. Naast dat ik mijn boekje geweldig vind qua functionaliteit, vind ik de missie die ze nastreven nog belangrijker. Als liefhebber van verhalen, heeft Moyu mij gepakt met hun verhaal. Nu schrijf ik de mijne in Sparkly Red.

Rochelle (26 jaar).


1 reacties
door {{ author }} Lydia Montalbano op March 16, 2021

I’m impressed by your products! I find it useful for my work notes. I will also buy one for my partner who is a creative designer. we both use to take notes and this seems the best solution. Suggest you should engage with all businesses/companies, it would be the best tool for any employee!


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.


TERUG NAAR BOVEN