nl
  • de
  • en
  • fr
  • nl
nl
  • de
  • en
  • fr
  • nl

Steenpapier: het Nieuwe Normaal?

op January 04, 2021  in MOYU Notebookssteenpapier

Steenpapier. Een duurzaam alternatief voor normaal papier waar geen bomen voor worden gekapt. Ideaal voor mensen die nog graag veel schrijven, omdat dit papier ook nog eens uitwisbaar is! Je hoeft dus nooit meer nieuwe notitieboeken te kopen als je gebruik maakt van steenpapier, hoe mooi is dat?!

MOYU heeft nog een aantal leuke weetjes over dit steenpapier voor je op een rij gezet.

Steenpapier is dikker en steviger dan normaal papier.📝
Stenen worden uit een mijn gehaald en vervolgens vermengd met gerecycled plastic, en vervolgens wordt er steenpapier van gemaakt. Dit papier is anders dan het papier dat je gewend bent. Het is namelijk wat dikker en steviger, en het voelt bovendien ook wat gladder aan.

Een blad van steenpapier is tot wel 500 keer herschrijfbaar.✍️ 
Dit papier is zo gemaakt dat je de inkt er vanaf kunt halen met een nat doekje. Daarna kan je gewoon weer op hetzelfde stuk papier schrijven. Dit kan tot wel 500 keer, super duurzaam dus!

Steenpapier is waterafstotend.☕
Stel je zit lekker notities te maken met een koffietje op maandagochtend. Je bent nog niet helemaal wakker dus per ongeluk stoot je je koffie om, zo over je notitieblok heen. Normaal gesproken zou je alles wel weg kunnen gooien, maar als je gebruik maakt van steenpapier hoeft dat dus niet. Met een nat doekje zorg je er namelijk voor dat je pagina’s er weer zo uitzien als nieuw, en kan je er zo weer op schrijven. Koffievlekken zoals je op de foto hieronder ziet, zal je dus geen last van hebben als je steenpapier gebruikt.


Het is afkomstig van kalksteen uit de mijnindustrie.⛏️
Uit de mijnen in Taiwan komt steenrest-afval vrij in de vorm van kalksteen. Het kalksteen wordt vermalen tot calciumcarbonaat. Dit poeder wordt dan opgeslagen in containers en zal uiteindelijk dienen als het hoofdingrediënt voor ons uitwisbare steenpapier.

Als je gebruik maakt van steenpapier draag je je steentje bij aan de klimaat bestrijding, en hoef je ook nooit meer nieuwe schriften of notitieboeken te kopen. Steenpapier gebruiken heeft alleen maar voordelen, dus waar wacht je nog op?

 


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.


TERUG NAAR BOVEN