nl
 • en
 • nl
nl
 • en
 • nl

Scan & digitaliseer jouw notities in 7 simpele stappen!

op March 03, 2021  in Adobe Scan AppDigitaliserenNotities

Wist je dat het digitaal scannen van je notities ontzettend makkelijk, snel en handig is? Het is de ultieme oplossing voor als je MOYU boekje vol raakt en je jouw notities niet kwijt wilt raken. Je kunt ze dan makkelijk online bewaren en terugvinden op je iPhone of opslaan als PDF-bestand.

Scannen kan met elke mobiele aanbieder: Apple, Huawei, Oppo, Samsung.. maakt niet uit!

Er zijn online tientallen scanner-apps te vinden die je kunt gebruiken om je notities te digitaliseren. Voor ons staat Adobe Scan met stipt op nummer 1! Hoe het werkt? We leggen het je uit!

Voor we kunnen beginnen met scannen, zorg dat je de app op je telefoon (of een ander device) hebt staan. De scanner-app is voor zowel iOS als Android beschikbaar. Zoek de Adobe Scan App in jouw App / Play Store op en download de app. Maak gemakkelijk een account aan met je e-mailadres en...  let’s go!

Zo werkt de Adobe Scan App: 

 1. Open de Adobe Scan App. De app start automatisch met het scannen via de camera aan de achterzijde van je telefoon. Zorg voor voldoende licht voor optimaal resultaat.

 2. Plaats de pagina’s die je wil scannen (goed leesbaar) in beeld. Er verschijnt een blauw kader in beeld. De app plaatst dat kader zo goed mogelijk om het hele document heen. Ben je nog niet tevreden, dan kan je het kader aanpassen.

  Scan met je iPhone je notities en bewaar deze als PDF-bestand of JPEG-bestand!

 3. Kader aanpassen. Druk op de bolletjes aan het uiteinde van het kader en houd deze ingedrukt. Er verschijnt een extra venstertje in beeld, waarin je heel precies jouw document kunt uitsnijden. Tevreden? Druk op "Doorgaan".

 4. De App scant automatisch opnieuw zodat je meerdere documenten in één keer kunt digitaliseren. Als je dit wil, volg dan de voorgaande stappen nogmaals. Alles gescand? Druk rechtsonder op de miniatuurweergave van je gescande document met het blauwe bolletje.

 5. Vervolgens kun je het document aanpassen, roteren, nog een keer uitsnijden, opnieuw indelen of een filter toepassen. Helemaal tevreden? Sla dan je document op als PDF-bestand (rechtsboven). 
Het document komt in jouw lijst terecht. In dit overzicht worden al jouw volgende scans ook zichtbaar.

Tip 1: wijzig de naam van je (PDF-)bestanden om overzicht te krijgen van jouw gescande items. Je kunt de bestanden daarna gemakkelijk samenvoegen. PDF-bestanden kan je daarna altijd nog opslaan en delen als JPEG-bestand.

Tip 2: Delen gaat super makkelijk via “Delen”. Zo deel je jouw notities snel met je collega’s (of deel dat lekkere recept met je vriendinnen). Documenten zet je ook heel gemakkelijk in jou Google Drive. 
 

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.


TERUG NAAR BOVEN