Blog
/
Productiviteit

De 4 beste gratis scan-apps om je notities mee te digitaliseren

Geschreven door:
Lotte Hertog
Gepubliceerd op:
22 juni, 2023
Leestijd:
3
minuten
Voor vragen:

Voor het digitaliseren van je notities zijn er veel scan-apps beschikbaar. Elke app heeft zijn eigen speciale functionaliteiten. We hebben een lijst samengesteld met de vier best beoordeelde gratis scan-apps voor zowel iOS als Android.

Adobe Scan-app

Adobe Scan heeft een reputatie als één van de meest geliefde apps voor het scannen van documenten. Met deze app kun je eenvoudig documenten scannen, zowel automatisch als handmatig. De app detecteert op intelligente wijze papier en voert scans uit, waarbij de afmetingen automatisch worden bijgesneden. Maar als het nodig is heb je ook de mogelijkheid om de afbeelding handmatig te draaien en bij te snijden.

Na het scannen kun je het bestand opslaan als PDF, de app herkent tekst voor simpele bewerking zelfs met Adobe Document Cloud. Als je handgeschreven teksten wilt digitaliseren biedt Adobe Scan ook OCR-functionaliteit.

Voorbeeld Adobe Scan-app

Microsoft Office Lens Scan-app

Microsoft Office Lens is nog zo'n topper in de wereld van scan-apps. Hij staat bekend om zijn uitzonderlijke gebruiksvriendelijkheid. De app detecteert naadloos beschikbare documenten om te scannen. Eenmaal gescand kun je de documenten bijsnijden, roteren en zelfs extra notities of pagina's toevoegen.

Wat Microsoft Office Lens onderscheidt is de integratie met andere Office-producten zoals OneNote, Word, OneDrive en PowerPoint, waardoor je je scans direct kunt exporteren.

Voorbeeld Microsoft Lens Scan-app

Microsoft Office Lens kan onmiddellijk herkennen of een document beschikbaar is om te scannen. Net als bij Adobe Scan is het ook mogelijk om de pagina handmatig te scannen. Na het scannen kun je de pagina nog bijsnijden en roteren.

Je kunt zelfs meerdere pagina's toevoegen of er een extra notitie op schrijven. Het grote voordeel van Microsoft Office Lens is de multifunctionaliteit. Dankzij de vele integraties met andere Office-producten (OneNote, Word, OneDrive, Powerpoint) kun je de scan direct exporteren.

Genius Scan-app

Wij snappen dat ze het de Genius Scan hebben genoemd, want deze app biedt een uitgebreide scanervaring voor onderweg, waarbij je documenten als PDF-bestanden met meerdere pagina's kunt exporteren. De app herkent en snijdt afbeeldingen automatisch bij, zodat je een duidelijke en gestructureerde scan krijgt. Het blinkt uit in het efficiënt verwerken van meerdere pagina's en je kunt zelfs schaduwen verwijderen en filters toepassen voor een betere beeldkwaliteit.

Genius Scan biedt ook mogelijkheden voor tekstherkenning. En als je op zoek bent naar geavanceerde functies zoals het maken van contacten en back-ups, dan kun je premium opties aanschaffen voor een eenmalig bedrag.

Voorbeeld van Genius Scan-app

Scanbot Scan-app

Scanbot is een eenvoudige en betrouwbare scan-app die zijn beloftes waarmaakt. Hoewel het ook extra premium functies biedt zoals Genius Scan, hebben de gebruiksvriendelijkheid en het organiseren van galerijen iets lagere waarderingen gekregen. Desondanks blijft het een prima keuze voor het efficiënt scannen van je documenten.

Voorbeeld Scanbot-app 

Conclusie

In het doolhof van scan-apps hebben deze vier opties consequent hoge beoordelingen en goede feedback van gebruikers gekregen. Microsoft Office Lens wordt sterk aanbevolen voor Android-gebruikers, terwijl Adobe Scan en Genius Scan goed zijn voor Apple-liefhebbers. Vergeet niet dat er premium functies beschikbaar zijn voor degenen die van plan zijn deze apps intensiever te gebruiken.

Kies één van deze top gratis scan-apps om snel en probleemloos te scannen. En als je klaar bent om je ervaring met notities maken naar een hoger niveau te tillen, waarom zou je dan niet overwegen om over te stappen op schrijven, scannen en wissen op steenpapier?

Experience the future of sustainable note-taking with MOYU Notebooks!

Meer blogposts zoals deze

MOYU's in alle soorten en maten

Dit is een kleine selectie van onze nieuwste rocksterren, bekijk ze allemaal in onze winkel met notitieboeken van steenpapier.

Word ambassadeur

Word stone paper warrior en zet je in voor een groenere planeet zonder single-use paper.
Meld je aan