nl
  • de
  • en
  • fr
  • nl
nl
  • de
  • en
  • fr
  • nl

Alles wat je moet weten over uitwisbaar schrijven

op May 21, 2020  in Product

Leuk he, dat uitwisbaar schrijven. Krabbeltje hier, krabbeltje daar en wegvegen maar. Het lijkt zo makkelijk en ideaal. Maar is dit ook zo? Wat vinden we hier zo aantrekkelijk aan? Wat is het nut van uitwisbaar schrijven? En gaat dit niet ten koste van de functionaliteit van schrijven? 

 

Hoe ziet de schrijfwereld er nu uit?

Als we onze kinderen zouden vertellen dat uitwisbaar schrijven de nieuwe norm zou worden, zouden ze ons waarschijnlijk uitlachen. Net zoals toen we de gulden naar de euro’s veranderden. Of het feit dat we ooit mobiele telefoontjes zouden gaan gebruiken. Maar ja, we zijn het nu gewend. En daar draait het om. Gewenning. 

Met schrijven is er ook gewenning. Al hebben we een aardige transitie gemaakt door niet meer met een veer, maar met een pen te schrijven; het is tegenwoordig gebruikelijk om het ene na het andere notitieblok vol te schrijven. Wat je er daarna mee doet is een keuze. Nja, eigenlijk heb je 2 keuzes. Je gooit het weg of - voor de angsthazen die niks weg durven te gooien - je verzamelt het notitieblok in je uitpuilende notitieblokken collectie in je veel te volle kast (got you!).  

Omdat schrijven een hoop voordelen heeft, blijven we het wel doen. De ene vindt het fijn, de ander is het gewend, de ander kan weer dingen beter onthouden en nog iemand anders zal beter zijn of haar creativiteit kwijt kunnen. Uit ons onderzoek van MOYU kwam naar voren dat bijna 60% nog regelmatig blijft schrijven. Genoeg reden om deze mensen nog meer alternatieven te bieden en ze nog blijer te maken. 

 

Uitwisbaar schrijven MOYU

 

Onze visie?

De eerste initiatieven die deze schrijf-markt hebben geïnnoveerd hebben een uitwisbare whiteboard versie ontwikkeld. We noemen dit ook wel “slimmer werken”: geen notitieboekjes meer weggooien en keer op keer dezelfde pagina hergebruiken. We kunnen ons voorstellen dat je goed wilt nadenken over de keuze die je maakt over jouw boekje voor de rest van je leven. Dat doe je immers ook bij het kiezen van een partner. 

Onze vereiste voor deze perfecte partner is niet alleen een uitgedacht duurzaam productieproces, ook moet het boekje extreem functioneel zijn. Pagina’s moeten na maanden gebruik eenvoudig schoon kunnen worden gemaakt, de inkt moet snel kunnen drogen en de totaal-ervaring moet constant geoptimaliseerd worden. Wij hebben dit voor elkaar gekregen door met het hoog-kwalitatieve, dikkere steen papier te werken als schrijfmateriaal. Het steenpapier slijt niet en er kan worden geschreven met een pen. Ook hebben we handige elementen toegevoegd zoals to-do lijstjes, weekplanners en een digitale app om de brein de rust te geven die het verdient. Je zou ook eens je creativiteit in kunnen zetten door bijvoorbeeld bullet journals te maken. Het resultaat hiervan moet leiden tot een tevreden klant die niet bang is om MOYU ten huwelijk te vragen voor de rest van zijn of haar leven.

Benieuwd waarom we doen wat we doen? Lees dan hier verder. 


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.


TERUG NAAR BOVEN