nl
  • de
  • en
  • fr
  • nl
nl
  • de
  • en
  • fr
  • nl

3 x Tips: Bewust Shoppen Tijdens Black Friday

op November 27, 2020  in Black FridayConsuminderenDuurzaamheid

Black Friday is (uiteraard) een Amerikaanse hype die over is komen waaien naar Europa. Ook in Nederland gaan mensen er ontzettend goed op. Binnen het MOYU team zijn de meningen erover verdeeld: de ene collega is al maanden bezig om zijn verlanglijstje op te stellen voor de "Big Day" terwijl de ander Black Friday simpelweg verafschuwt.

Toch hebben we besloten dit jaar mee te doen en het hele weekend 25% korting op onze webshop te bieden. Zo wordt het voor meer mensen financieel aantrekkelijker om een MOYU item te kopen en dat zien wij als een stap in de juiste richting. Hoe meer mensen overstappen op steenpapier, hoe beter voor mens, dier, natuur en planeet. 

Wel willen we je op het hart drukken om zo bewust en duurzaam mogelijk te shoppen. Daarom volgt hieronder een drietal tips om zo bewust mogelijk deze Black Friday in jouw voordeel te laten werken:

1. Laat je niet gek maken.

Zo zijn er bedrijven die de week v√≥√≥r Black Friday hun standaardprijzen ophogen¬†en ze in de Black Friday week vervolgens met korting aanbieden. Zo lijkt het alsof je wel 40, 50 , 60 of 70% korting krijgt terwijl¬†het eigenlijk maar 20% is vergeleken met de oorspronkelijke prijs.¬†Simpelweg¬†door dat slimme ophoog-trucje toe te passen. Laat je dus niet gek maken door de hoge kortingen die je soms voorbij ziet komen. En laat je ook niet gek maken door het idee dat¬†ÔĽŅmeer beter isÔĽŅ. Meer is niet beter. Beter is beter!¬†ÔĽŅKies dus alleen voor items die jouw leven daadwerkelijk beter maken en laat je niet verleiden om mee te doen aan de heel-veel-consumeren-is-ontzettend-goed-voor-jou-en-iedereen-trein.¬†

2. Kies en koop bewust. 

Denk eerst goed na over wat je daadwerkelijk nodig hebt. Het feit dat er korting op een product zit, betekent niet dat je het 'moet' kopen. Ga dus eerst bij jezelf na wat je nodig hebt of wat je misschien al heel lang heel graag wilt, voordat je √ľberhaupt een aankoop overweegt. En heb je een mooi item gevonden, check dan eerst nog even bij jezelf in: voldoet het aan jouw eisen? Voelt het goed? En heb je het geld er √©cht voor over?

3. Stel een budget op. 

Als je van jezelf weet dat je gevoelig bent voor kortingen en uitverkoop, geef jezelf dan een budget van een maximaal aantal euro's. Binnen dat budget blijf je, geen uitzonderingen. Zo zal je automatisch al bewuster nadenken over of je √ľberhaupt dat ene item wel wilt hebben of nodig hebt. En je geeft niet onnodig veel geld uit!

De bottom line: consumeer bewust en met mate. Laat je niet gek maken. En... happy shopping :-) 


Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.


TERUG NAAR BOVEN